ГоловнаПолітика

Янукович: купувати газ у Росії невигідно

У Президента єдина надія - на компроміс.

Янукович: купувати газ у Росії невигідно
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна шукає альтернативні російським джерела газу.

Про це він сказав на брифінгу в Харкові, відповідаючи на запитання кореспондента про те, на який компроміс готова піти Україна, щоб досягти успіхів у газових переговорах із Росією.

"Нам дуже невигідно, дуже дорого купувати газ сьогодні в Росії, тому ми будемо робити все, щоб купувати газ дешевше", - сказав Янукович.

За його словами, Україна готова шукати альтернативні російським джерела газу.

"Будемо купувати його там, де це можна, і не тому, що ми погано ставимося до Росії, а тому, що нам це невигідно. Я думаю, що наші  російські партнери це добре розуміють. Коли вони все це зважать, тоді ми разом знайдемо рішення", - сказав Президент.

При цьому він зазначив, що Україна готова до партнерського діалогу.

"Компроміс - це те, що завжди відкриває шлях до рішення. Компроміс - це коли дві країни в чомусь поступаються одна одній. Ми готові, щоб це було, як кажуть, у рівних частках. Ми обговорюємо ці питання. Якби це було просте питання, то давно вирішили б його, проте воно непросте, але я впевнений у тому, що іншого шляху немає", - сказав Янукович.

Нагадаємо, 22 жовтня під час спільної заяви для преси за підсумками переговорів із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним Янукович сказав, що переговори з Росією про ціну на газ для України продовжаться.

Наступні переговори на цю тему заплановано на листопад.

Як відомо, згідно з контрактом, підписаним НАК "Нафтогаз України" з "Газпромом" 19 січня 2009 року, ціна газу для України (з урахуванням знижки в 100 доларів за 1 тис. кубометрів за "харківськими угодами" 2010 року) становила в першому кварталі 2012 року близько 416 доларів за тисячу кубометрів, у другому - 425 доларів, у третьому - 426 доларів, у четвертому очікують 432 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram