ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Москаль оголосив Кличка "новим штамом політичного грипу"

Лідер партії "УДАР" "косить електорат", як хвороба, - вважає нардеп.

Москаль оголосив Кличка "новим штамом політичного грипу"
Фото: newzz.in.ua

Нардеп Геннадій Москаль вважає, що зростання рейтингу партії "УДАР" Віталія Кличка можна порівняти з епідемією грипу.

Про це він сказав в інтерв'ю російському виданню Lenta.ru.

"Є грип медичний, а є грип політичний. Ось у нас Україна перехворіла штамом Ющенка... Так сталося, що він прийшов із найвищим рейтингом в Україні, а пішов із нульовим. Тепер з'явився новий штам політичного грипу - "Кличко". Так, дійсно, він косить електорат - покосив і Західну Україну, і на Центральну перейшов. І ось уже занервувала Партія регіонів, оскільки він почав косити їх електорат на сході, на півдні України", - заявив нардеп.

При цьому Москаль вважає, що Віталій Кличко непередбачуваний. "Такий настрій нині в українському суспільстві, що ось прийде Кличко й одним ударом прибере Януковича, на додачу Азарова та ще й захопить Литвина. Коли він був депутатом Київської міськради, він міг цим ударом прибрати Черновецького, а на додачу Довгого, якось протистояти розкраданню Києва, землі, власності, але суспільство цього не бачило", - зазначає він.

Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів

— Олег Тягнибок, лідер партії "Свобода"

За словами нардепа, Об'єднана опозиція і "Свобода" чітко сказали, що об'єднаються в парламенті, щоб домогтися імпічменту президента, відставки уряду Миколи Азарова, заборони голосування чужими картками, скасування пенсійної, податкової, судової реформ. "Але Кличко нічого не говорить, він не говорить ані "так", ані "ні", він не готовий. Він говорить: "Ми будемо об'єднуватися в парламенті". Але все-таки виборець хотів би сьогодні почути, який це буде парламент, якою буде конфігурація і в кого буде більшість", - зазначає політик.

При цьому, на його думку, тепер "усе залежить від позиції Віталія Кличка, від позиції "УДАРу". "Партія регіонів і комуністи можуть створити коаліцію, нехай їх дуже дешевий і невдалий проект "Україна - Вперед!" Наталії Королевської і не сприйняв український виборець. А в нас є Об'єднана опозиція, є "Свобода". Але все буде вирішувати "УДАР", - сказав Москаль.

Нагадаємо, один із лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко прогнозує, що Кличко повторить долю екс-лідера партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram