ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі від СНД задоволені підготовкою до виборів

Представники місії вже встигли побувати в 15 областях з моніторингом ситуації.

Спостерігачі від СНД задоволені підготовкою до виборів
Фото: webground.su

Спостерігачі від виконкому СНД позитивно оцінюють підготовку до парламентських виборів в Україні.

Про це сказав голова Місії спостереження від виконкому СНД Володимир Гаркун під час зустрічі з головою Центрвиборчкому Володимиром Шаповалом, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.

"Місія спостерігачів виконавчого комітету Співдружності Незалежних Держав, у яку сьогодні входять понад 270 спостерігачів, узялася за моніторинг парламентських виборів ще 29 вересня. Ми активно працювали протягом цього часу, що дозволило побувати в 15 областях України та реально оцінити підготовку на місцях на рівні окружних і дільничних виборчих комісій. За підсумками вивчення ситуації можу констатувати, що побачене загалом задовольнило нас", - сказав Гаркун.

(Міжнародні спостерігачі) в жодному разі не повинні приставати на чийсь бік і, тим паче, самі ставати суб\'єктами виборів і учасниками протистояння. На жаль, БДІПЛ усе частіше робить саме цю помилку, дозволяючи перетворити себе з незалежного арбітра на адвоката однієї зі сторін, як це відбувається зараз в Україні.

— Олексій Кочетков, директор CIS-EMO і голова місії в Україні

За його словами, виборчі комісії повністю укомплектовано, дільниці повністю готові, зокрема, достатньо методичної літератури.

"Зрозуміло, що остаточні висновки ми оформимо після дня голосування. Але вже зараз можна говорити про те, що є належні можливості для донесення до виборця своїх програм і платформ у кандидатів і політичних сил", - зазначив він.

При цьому голова місії зазначив, що на його думку, Закон "Про вибори народних депутатів України" загалом відповідає демократичним принципам організації виборів у світі.

Зазначимо, згідно з інформацією ЦВК, на цих виборах зареєстровано рекордну кількість міжнародних спостерігачів - 3 тис. 797.

Варто також зазначити, що голова місії від зареєстрованої в Росії міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO Олексій Кочетков вважає ув'язнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко й екс-голови МВС Юрія Луценка вигідним для опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram