ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Полтаві затопило 5 тисяч бюлетенів, які зберігали в туалеті

У приміщенні окружної виборчої комісії в Полтаві сталася аварія мереж водопостачання.

У місці зберігання виборчих бюлетенів у приміщенні окружної виборчої комісії в Полтаві сталася аварія мереж водопостачання: водою залито і зіпсовано частину бюлетенів для голосування.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив єдиний узгоджений кандидат від опозиції в Полтаві по 144 виборчому округу Сергій Каплін.

За його інформацією, на місці події напередодні ввечері він зафіксував на фото і відео обставини аварії, і те, що відбувалося після цього.

"Бюлетені зберігали фактично в туалетній кімнаті. А це, як відомо, найнебезпечніше місце через часті ушкодження каналізації. Крім того, це також прояв неповаги до виборців із боку влади", - зазначив Каплін.

Відразу після приїзду кандидата, за його словами, "почалася дивна метушня чиновників райради".

"Мені перешкоджали потрапити в окружком, відволікали і зупиняли в коридорах. Я все ж пробрався в кабінет, де зібралися більшість членів окружної виборчої комісії, і запитав про долю бюлетенів. У відповідь зіткнувся з хвилею крику деяких членів комісії. Це не дивно, оскільки її склад здебільшого підбирала місцева влада під "провладних кандидатів - Залужного та Матковського" - з перевірених "регіоналів", - розповів Каплін.

Як повідомляли раніше, частину виборчих бюлетенів ЦВК передала в окружні виборчі комісії 23 жовтня. 24 жовтня триває передача бюлетенів до ОВК, які не отримали їх раніше.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 20 жовтня передала бюлетені дільничним виборчим комісіям закордонних виборчих дільниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram