ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає пояснити викрадення російського опозиціонера

Опозиція обіцяє розслідувати інцидент у новому парламенті.

Яценюк вимагає пояснити викрадення російського опозиціонера
Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція вимагає від МЗС України та СБУ невідкладно прокоментувати викрадення в Києві російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Про це заявив голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на прес-конференції в Івано-Франківську у вівторок, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Що відбулося в Україні з російським опозиціонером, хто викрав людину, яка прямувала в офіс ООН із метою отримати притулок? Чому немає до сьогодні чіткої позиції ні Міністерства закордонних справ, ані СБУ? Чи діяли іноземні спеціальні служби на території України?" - запитує він.

"Якщо це так, то це буде предметом розслідування спеціальної парламентської комісії вже в новому парламенті", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, 19 жовтня Развозжаєв прибув в офіс Управління Верховного комісара (УВКБ) ООН на вул. Лаврській у Києві для реєстрації та отримання правової консультації. У процесі консультування було оголошено перерву, він вийшов із приміщення і не повернувся. У понеділок прес-служба Басманного районного суду Москви повідомила, що Развозжаєва 21 жовтня заарештовано на термін до 16 грудня

Прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не причетні до вивезення Развозжаєва в Росію.

Минулого тижня СК РФ порушив кримінальну справу стосовно координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова, його помічника Костянтина Лебедєва, а також помічника депутата Держдуми Іллі Пономарьова, активіста "Лівого фронту" Развозжаєва за фактом підготовки до організації масових заворушень. Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія протесту-2", який показав канал НТВ 5 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram