ГоловнаПолітика

Івано-франківського "​​свободівця" оголосили в міжнародний розшук

Депутат міськради фігурує у скандальній справі про хабарництво.

Івано-франківського "​​свободівця" оголосили в міжнародний розшук
Фото: Николай Волков/www.report.if.ua

Депутата Івано-Франківської міськради від партії "Свобода" Володимира Колковського оголошено у міжнародний розшук.

Про це повідомив УКРІНФОРМ перший заступник прокурора Івано-Франківської області Володимир Гаврюшенко.

"Його оголошено у міжнародний розшук", - сказав Гаврюшенко, відповідаючи на питання про те, чи затримано депутата міськради Володимира Колковського, щодо якого порушено кримінальну справу.

Крім того, Гаврюшенко підтвердив, що директор департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківської міськради Олег Гаркот, якого правоохоронці затримали за хабар, ще перебуває в лікарні. Слідство у його справі триває.

Нагадаємо, за даними правоохоронців, у травні 2012 року була зафіксована передача хабара в $10 тис. від генерального директора однієї місцевої будівельної фірми депутату Івано-Франківської міськради Володимиру К.

Днями в Інтернеті з'явилося відео, на якому людина, схожа на Колковського, отримує $10 тисяч від невідомого за вирішення земельних питань.

Після цього силовики почали спецоперацію, яка в результаті привела до затримання 9 жовтня Гаркота при отриманні хабара в розмірі $30 тис. Разом з ним були затримані голова фракції ВО "Свобода" у міськраді Роман Онуфріїв і депутат міськради Володимир Балагура. Загальна сума хабара нібито мала становити $100 тис.

У партії "Свобода" вважають всю цю історію провокацією, пов'язаною з виборами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram