ГоловнаПолітика

У ДПС не знають, що робити з Тимошенко

Тюремники звернулися по роз'яснення до МОЗ.

У ДПС не знають, що робити з Тимошенко
Фото: Lb.ua

Держпенітенціарна служба звернулася до МОЗ із проханням дати роз'яснення, чи залишати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в лікарні "Укрзалізниці", чи переводити в Качанівську колонію.

Про це йдеться в заяві ДПС, розміщеній на сайті відомства.

Нагадаємо, 19 жовтня Тимошенко відмовилася від лікування й подала заяву на ім'я начальника Качанівської виправної колонії про її бажання бути переведеною з ЦКЛ "Укрзалізниці", де вона нині проходить курс реабілітації, в колонію.

"У зв'язку з цим Державна пенітенціарна служба України звертається до Міністерства охорони здоров'я України щодо скликання Міжнародної медичної комісії за участю українських медиків і лікарів німецької клініки "Шаріте", які безпосередньо керують реабілітаційним процесом засудженого, з подальшим проведенням консиліуму для ухвалення рішення по суті заяви засудженої" , - йдеться в повідомленні.

Згідно з висновком Міжнародної медичної комісії буде прийнято остаточне рішення про можливість повернення засудженої Ю. Тимошенко в Качанівську виправну колонію.

Сьогодні адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко нагадав, що Юлія Тимошенко не отримує лікування з 17 жовтня і вимагає повернути її в Качанівську колонію.

Варто зазначити, що раніше в Інтернеті з'явилося відео, на якому показано, як екс-прем'єр займається лікувальними вправами, в тому числі піднімає гантелі.

Після цього Тимошенко відмовилася від лікування, підтвердивши при цьому автентичність відео "на 90%".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram