ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Гурвіц обізвав Тягнибока "продажним тягнивзадом"

Екс-мер Одеси відреагував на звинувачення лідера "Свободи" в українофобстві.

Гурвіц обізвав Тягнибока "продажним тягнивзадом"
Фото: comments.ua

Кандидат у народні депутати від партії "УДАР" Едуард Гурвіц вважає, що партія "Свобода" намагається відкинути Україну в епоху панування тоталітарних ідеологій.

Про це повідомляє видання "Погляд з Одеси".

"Тягнибок - це продажний "тягнивзад", тому що він намагається відкинути Україну навіть не вбік, на узбіччя європейської дороги, а далеко назад, в епоху панування тоталітарних ідеологій. Для нього і борці за волю України боролися не з комунізмом і фашизмом, а саме з "москалями, німцями і жидвою". Він відмовився попросити пробачення за це і багато інших ксенофобських висловлювань, а його все одно запрошують у так звану "демократичну коаліцію", - заявив екс-мер Одеси.

Коментуючи заяву Тягнибока про те, що в нинішніх умовах в Україні "не може бути" третьої сили і що в списку "УДАРу" є багато "українофобів", Гурвіц назвав це черговою спробою дискредитувати партію Віталія Кличка.

"Серед проплачених владою провокаторів, мета яких зупинити стрімкий ріст рейтингу "УДАРу" Тягнибок став лише останнім. Це місце точно відповідає його ролі в сучасній українській політиці. З таким лідером "Свобода" приречена на долю маргінального придатка партії влади, яка гостро потребує подібного "опудала" для виправдання свого курсу на "стабільність", - зазначив Гурвіц.

При цьому він відкидає звинувачення в своєму українофобстві.

"У чому, на думку Тягнибока, причина моєї "українофобії"? У тому, що нібито я особисто брав участь у відкритті пам'ятника Катерині II, який у моєму місті називають пам'ятником "Засновникам Одеси". Але це брехня, я не брав участі в церемонії його відкриття, хоча й зробив усе, щоб воно відбулося. Тому що цього хотіла переважна більшість одеситів", - заявив Гурвіц.

"Ще наприкінці 80-х років минулого століття, коли Тягнибок ходив із комсомольським квитком у кишені, я вже очолював в Одесі перший приватний виробничий кооператив. А 1994-го, за 10 років до того, як з'явилася "Свобода", ми почали і дуже швидко закінчили очищення Одеси від спадщини тоталітарного минулого - всіх цих ульянових, Свердлова, Дзержинського, Куйбишева, Лібкнехта тощо", - додав він.

Нагадаємо, раніше Тягнибок заявив, що то партія "УДАР" Віталія Кличка стане найбільшим розчаруванням цієї парламентської кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram