ГоловнаПолітика

ООН розбереться із захистом прав людини в Україні

Українська сторона надасть три доповіді.

ООН розбереться із захистом прав людини в Україні

24 жовтня члени Ради ООН із прав людини в Женеві вивчать ситуацію із забезпеченням захисту прав людини в Україні відповідно до процедури, відомої як Універсальний періодичний огляд.

Як повідомили в інформаційному відділі ООН в Україні, УПО є інструментом із захисту прав людини, встановленим Генеральною асамблеєю ООН 15 березня 2006 року.

У рамках цього механізму виконання зобов'язань із прав людини та зобов'язань усіх держав - членів ООН розглядають що чотири з половиною роки. Україна пройшла свій перший перегляд 13 травня 2008 року й отримала 40 рекомендацій. Сесія щодо України вдруге відбудеться в середу, 24 жовтня.

Протягом 2012 року всі зацікавлені сторони готувалися до сесії УПО, проводили збір інформації з різних джерел. Основою для Універсального періодичного огляду України 24 жовтня стануть три доповіді. Серед них - національна доповідь, підготовлена урядом; компіляція вкладів від інших сторін, включаючи організації громадянського суспільства, міжнародні організації та інститут Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За результатами буде оприлюднено рекомендації, які Україні потрібно буде прокоментувати під час першого пленарного засідання Ради з прав людини 2013 року, зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Олександр Лавринович анонсував, що в жовтні цього року Україна представить в ООН свою другу Національну доповідь про ситуацію із забезпеченням захисту прав людини в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram