ГоловнаПолітика

Українські лікарі не можуть виписати Тимошенко

Рішення повинні ухвалювати німецькі медики.

Українські лікарі не можуть виписати Тимошенко
Фото: unian.net

Юлія Тимошенко може бути виписана з харківської лікарні тільки на підставі рішення німецьких лікарів.

Про це повідомив агентство "Інтерфакс-Україна" головний лікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв.

"Ми отримали заяву пацієнтки Тимошенко, готується переклад її німецької мовою. Далі інформація про бажання пацієнтки бути виписаною з лікарні буде направлена в клініку "Шаріте", її лікуючим лікарям, - повідомив він. - У зв'язку з тим, що відповідальність за весь реабілітаційних курс, його планування і реалізацію несуть наші німецькі колеги, логічно, що і рішення про завершення реабілітаційного курсу повинні ухвалювати саме вони".

"Що стосується українських лікарів, то зі свого боку, ми одноосібно не можемо ухвалювати таких рішень. Ми лише чітко виконуємо рекомендації лікарів клініки "Шаріте", - додав Афанасьєв.

Нагадаємо, з 9 травня Тимошенко лікується в харківській ЦКЛ №5. Реабілітація екс-прем'єра проводиться за рекомендаціями лікарів з берлінської клініки "Шаріте".

Напередодні Тимошенко у відкритому листі на ім'я Президента попросила повернути її з лікарні в колонію, оскільки, за її словами, в лікарні за нею ведеться постійне відеоспостереження. Причиною для такої заяви стала поява в мережі відео з палати екс-прем'єра. Втім, Державна пенітенціарна служба заявила, що в палаті Тимошенко не ведеться відеоспостереження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram