ГоловнаПолітика

Янукович має намір поглиблювати співпрацю з Митним союзом

Путін назвав українські товари, пріоритетні для російського ринку.

Янукович має намір поглиблювати співпрацю з Митним союзом
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович виступає за поглиблення співпраці України з Митним союзом. Янукович каже, що Україна не змінює своєї позиції.

Про це він сказав на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка почалася в резиденції "Ново-Огарьово" в Москві.

"Ми не змінюємо своєї точки зору, ми виступаємо за поглиблення співпраці з Митним союзом", - заявив Віктор Янукович.

Всі процеси економічної інтеграції, які відбуваються, для нас дуже цікаві, у тому числі питання Митного союзу, оскільки ці країни становлять більш ніж 90% товарообігу країн СНД

— Віктор Янукович, Президент України

Він вважає, що поглиблення цих взаємин позитивно впливатиме на розвиток української економіки.

Своєю чергою, Володимир Путін відзначив, що вступ в ту чи іншу міжнародну організацію є внутрішньою справою країни. Він також наголосив, що поглиблення кооперації між Україною і Росією піде на користь двом країнам.

Президент РФ також звернув увагу Віктора Януковича, що російський ринок для низки українських товарів є, безумовно, пріоритетним. Серед іншого Володимир Путін назвав сільськогосподарські товари, а також товари, пов'язані з авіаційною технікою.

Довідка. Нині в Митний союз входять Росія, Білорусь і Казахстан. У квітні ц. р. голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко заявив, що створено дорожні карти щодо входження до Митного союзу Киргизії і Таджикистану.

У червні 2011 року Президент України Віктор Янукович висловився за підписання рамкової угоди щодо співпраці України з Митним союзом Білорусі, Казахстану та РФ у форматі "3+1", але Росію це поки що не влаштовує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram