ГоловнаПолітика

Азаров пропонує студентам працювати в будзагонах

Прем'єр хоче відродити радянську практику.

Азаров пропонує студентам працювати в будзагонах
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров виступив з ініціативою формування в Україні студентських будівельних загонів.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками молодіжних громадських організацій, інформує УНН.

Прем'єр зазначив, що скоро відзначатимуть 50 років із дня створення будівельних загонів.

"Дехто скаже, що була примусовість, обов'язковість, але ті, хто не знав, як це все відбувалося. Я був свідком. На моїх очах усе це відбувалося. Потрапити в хороший будзагін було дуже складно. Відбирали тільки перевірених, надійних. За літо будзагонівці отримували дуже хороші кошти. Для тих часів - це річна стипендія була. Можна було за два місяці заробити річну стипендію", - розповів прем'єр.

"Якщо зараз хтось запропонував би створити такі будзагони, чи пішла б наша молодь у ці будзагони? Чи варто нам цю ініціативу підтримувати? У нас десь же будівельники, а десь їх не вистачає в країні, але нам не вистачає кваліфікованих будівельників - тих, хто здатний виконувати складні професійні роботи. Не вистачає і будівельників загальних робіт, де наша молодь могла б застосувати свої сили і знання", - зазначив прем'єр.

Студентські будівельні загони створювали в СРСР як тимчасові трудові колективи, їх формували за рахунок студентів для добровільної роботи у вільний від навчання час (як правило, літніх канікул).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram