ГоловнаПолітика

Княжицький: викрадення Развозжаєва стало можливим через реформу Конституції

Наливайченко закликав правоохоронців поінформувати громадськість.

Княжицький: викрадення Развозжаєва стало можливим через реформу Конституції
Фото: Предоставлено "Polit Club"

Журналіст і кандидат від Об'єднаної опозиції Микола Княжицький вважає "викрадення посеред дня в Києві" російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва наслідком того, що "СБУ вийшла з-під впливу парламенту".

"Відповідальність за діяльність СБУ несе особисто Президент України Віктор Федорович Янукович. Завдяки так званій реформі Конституції, а насправді поверненню до старої редакції, силові структури виведено з-під впливу парламенту", - пояснив він під час громадського форуму "Чесна розмова з майбутнім парламентом", інформує Gazeta.ua.

Своєю чергою, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко закликав правоохоронні органи поінформувати громадськість щодо ситуації, що склалася.

"У чому цинічність ситуації? Людина йде центром Києва, де всюди камери. У правоохоронців є всі відео. Вони повинні розповісти людям, що це за спецоперація, хто її організував і таке інше. Якщо зникають люди на вулицях, то СБУ повинна пояснити це українцям", - вважає він.

Нагадаємо, помічника Пономарьова та соратника Удальцова 19 жовтня було оголошено у федеральний розшук як фігуранта кримінальної справи про підготовку до організації масових заворушень, порушеної за матеріалами фільму НТВ "Анатомія протесту-2".

20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з приміщення Верховного комісаріату ООН у справах біженців у Києві, де він подав прохання про політичний притулок.

Уже вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Сьогодні стало відомо, що Развозжаєв написав зізнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram