ГоловнаПолітика

Опозиція зажадала у Пшонки порушити справу через відео з Тимошенко

Генпрокурор обіцяв вжити необхідних заходів.

Опозиція зажадала у Пшонки порушити справу через відео з Тимошенко

Об'єднана опозиція звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням порушити кримінальну справу за фактом незаконного відеоспостереження за екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і поширення цих записів в Інтернеті.

Про це після зустрічі з Пшонкою повідомив депутат Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"У нас відбулася зустріч із генеральним прокурором Пшонкою... Ми вимагаємо від генерального прокурора порушити кримінальну справу за фактом відеоспостереження за Тимошенко і з'ясувати, хто встановлював відеокамери, з'ясувати, хто поширював це відео, та притягнути до відповідальності і керівництво колонії, і тих прокурорів, які повинні були зупинити цей злочин ще кілька місяців тому", - сказав він.

За словами Яценюка, Пшонка висловив стурбованість у зв'язку з появою в Інтернеті відеозапису з Тимошенко й пообіцяв вжити необхідних заходів для перевірки цього факту.

"Я був здивований тим, що генеральний прокурор чекав на нас. Він був у курсі подій, і вони почали реагувати, і це великий плюс. Віктор Пшонка висловив стурбованість тими фактами, які побачила вся мережа Інтернет", - сказав Яценюк.

Депутат зазначив, що цілодобове відеоспостереження за Тимошенко і поширення цих записів є свідченням нелюдського ставлення до екс-прем'єрки і може бути прирівняне до тортур.

Як відомо, раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив лист екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в якому вона відмовилася від лікування і наполягала на поверненні в Качанівську колонію через неможливість лікуватися під постійним відеоспостереженням.

Натомість Державна пенітенціарна служба заявила про відсутність відеозапису в палаті, де перебуває Тимошенко.

При цьому в Інтернеті з'явилося відео, на якому показано, як екс-прем'єрка виконує лікувальні вправи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram