ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тягнибок має намір вивести людей на вулицю після виборів

Лідер "свободівців" припускає новий Майдан у разі масових фальсифікацій.

Тягнибок має намір вивести людей на вулицю після виборів

В Україні після завершення парламентських виборів може відбутися новий Майдан, але тільки за бажанням українців.

Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"Людям потрібно захищати результати голосування, чергуючи під виборчими комісіями і Центрвиборчкомом", - повідомив Тягнибок в інтерв'ю "Коммерсанту-Украина".

"Щоб мінімізувати факти порушень і можливих фальсифікацій, на виборчих дільницях будуть народні депутати, під дільницями спостерігачі зможуть вийти до народу і розповісти про фальсифікації, і все це буде записуватися на відео", - зазначив Тягнибок.

Також Тягнибок зазначив, що "було б непогано закликати людей і на Софійську площу, де буде штаб опозиції, і під Центрвиборчком через кілька днів після виборів".

"Ми ще це не обговорили детально. Але те, що нам потрібно буде виводити людей на вулиці, ні в кого не викликає сумнівів", - переконаний він.

Лідер "свободівців" також припускає новий Майдан у разі масових фальсифікацій.

"Я його не виключаю. Новий Майдан за бажанням Тягнибока чи Яценюка не відбудеться. Він відбудеться тільки за бажанням суспільства", - зазначив він.

"Якщо влада суспільству допече, то воно вийде на вулиці. А наша справа - як людей, які розуміють, що і як робити, - вчасно очолити процес і скерувати його", - резюмував він.

Нагадаємо, 28 жовтня відбудуться парламентські вибори. 19 жовтня представники Об'єднаної опозиції та ВО "Свобода" підписали угоду про створення демократичної коаліції в новообраній Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram