ГоловнаПолітика

Удальцов: Видача Развозжаєва стане козирем Януковича на переговорах із Путіним

Президенти планують обговорити ціну на газ.

Удальцов: Видача Развозжаєва стане козирем Януковича на переговорах із Путіним

Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов вважає, що затримання активіста "Лівого фронту" Леоніда Развозжаєва напередодні зустрічі президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна не випадкове.

Таку думку лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов висловив газеті "Коммерсантъ-Украина".

"Путін і Янукович планують обговорити ціну газових постачань в Україну, і видача опозиціонера може стати додатковим козирем у газових переговорах", - заявив він.

При цьому залишається відкритим питання, хто провів спецоперацію в Києві. "Ми наразі не маємо даних із цього приводу", - заявив учора голова прес-служби ГУ МВС у Києві Ігор Михалко.

"Про цю ситуацію нам нічого невідомо. Ні з боку Росії, ні по лінії Інтерполу, ні в рамках двосторонніх угод офіційних звернень про затримання не надходило", - повідомили й у прес-службі СБУ.

Тим часом адвокат Развозжаєва Віолета Волкова заявила, що її ніхто не повідомив, що підзахисного доправили у Москву.

"Такий поспіх узагалі порушує всі мислимі правові норми, зокрема й міжнародні", - заявила вона.

Згідно з правилами екстрадиції, таке рішення мав ухвалити суд. Однак, за словами Волкової, з п'ятниці українські правозахисники "шукали Развозжаєва по всіх київських судах", і ні в одному з них його справу не слухали: "Отже, його просто незаконно вивезли, порушивши всі закони".

Нагадаємо, помічника Пономарьова і соратника Удальцова 19 жовтня оголосили у федеральний розшук як фігуранта кримінальної справи про підготовку до організації масових заворушень, порушеної за матеріалами фільму НТВ "Анатомія протесту-2".

20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з будівлі Верховного комісаріату ООН у справах біженців в Києві, де він подав прохання про політичний притулок.

Уже вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram