ГоловнаПолітика

Для України ЄС краще, ніж Митний союз із РФ, - екс-прем'єр Канади

Але це не виключає можливість мати добрі відносини з Росією

Для України ЄС краще, ніж Митний союз із РФ, - екс-прем'єр Канади

Зона вільної торгівлі з ЄС для України краще, ніж Митний союз із Росією, тому що Росія не накладає зобов'язань щодо політичних стандартів до України.

Про це заявила колишній прем'єр-міністр Канади, голова Міжнародної консультативної ради Українського фонду ефективного управління Кім Кемпбелл, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Країна, яка хоче увійти до ЄС, отримує батіг і пряник - іншими словами, має бути імплементовано європейське законодавство, проведено дуже важкі реформи", - додала вона.

"Що кращі відносини ЄС і Росії, то кращі відносини між Україною та Росією"

— Адріан Северин, депутат Європарламенту

"Питання полягає в тому, чи буде її (угоду про асоціацію, яка включає зону вільної торгівлі, - ред.) підписано та імплементовано. Це для України надзвичайно важливо. Україна може ототожнювати себе з Європою і мати хороші відносини з Росією. Угода про зону вільної торгівлі з Європою виключає, вочевидь, Митний союз із Росією. Але це не виключає можливість мати добрі відносини з Росією", - наголосила вона.

У цьому зв'язку політик зазначила, що "одного разу хотіла б бачити Україну членом ЄС". "Але для цього потрібно пройти довгий шлях, провести багато змін. Але я вітатиму співпрацю з ЄС і сподіваюся, що угода про зону вільної торгівлі просуватиметься вперед, тому що я думаю, що це буде рушійною силою для проведення реформ, змін і політичного розвитку в Україні", - зауважила вона.

Нагадаємо, Президент Польщі Броніслав Коморовський відзначає неможливість для України інтегруватися в Митний союз і Євросоюз одночасно.

Напередодні віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович пообіцяв Україні зниження вартості російського газу в разі вступу в Митний союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram