ГоловнаПолітика

Дочку Тимошенко нагородили медаллю "за боротьбу зі злом"

Євгенія Тимошенко сказала, що живе Україною.

Дочку Тимошенко нагородили медаллю "за боротьбу зі злом"

Голова і засновник форуму Crans Montana (Женева, Швейцарія) Жан-Поль Картерон вручив доньці екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії медаль за внесок у захист демократії і прав людини.

Про це повідомили в прес-службі партії "Батьківщина".

"Ваша мама у в'язниці. Зараз ви боретеся зі злом, весь вантаж лежить на ваших плечах. Поки ваша мама не з вами, поки вона у в'язниці, наш форум допоможе вам, і ми будемо з вами. Коли Юлія Тимошенко, яка зараз страждає, вийде з цього пекла в ореолі ранкового світла - Україна буде інтегрована у глобальний демократичний світ", - сказав Картерон.

Моя мати підписала меморандум (про поставки газу), щоб позбутися політичного аспекту щорічних переговорів і створити більше ринковості та прозорості в газовій торгівлі. Багато це зрозуміли, і саме Путін, мабуть, зрозумів це краще за всіх. Путін публічно підтримав її, і він, ймовірно, один з небагатьох, хто може вирішити цю кризу і звільнити політв\'язнів. Ми сподіваємося, що він допоможе.

— Євгенія Тимошенко, дочка екс-прем'єра України Юлії Тимошенко

"Я, моя мама, всі люди, які страждають від несправедливості і приниження їхніх прав, сьогодні відчули вашу солідарність. Повертаючись в Україну, я відчуваю силу і мужність", - подякувала Тимошенко за нагороду.

"Моя мама жертвує собою і живе боротьбою за Україну. Їй не можна здаватися. Я дуже пишаюся її боротьбою за демократію. Я борюся за неї не тільки тому, що я її дочка. Я борюся за неї як українка, яка знає, що коли вона буде на волі, в України з'явиться шанс, шанс на демократичне майбутнє", - заявила Євгенія Тимошенко.

Нагадаємо, 17 жовтня українські опозиціонери зустрілися з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Зустріч відбулася під час Конгресу Європейської народної партії в Бухаресті (Румунія). Меркель пообіцяла, що "ЄС стежитиме за ситуацією і після виборів, наскільки незалежним буде новий парламент і чи не буде він заручником зовнішніх тисків. Від його роботи залежить і євроінтеграція України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram