ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк, як і раніше, не впевнений у майбутній коаліції з Кличком

Каже, що опозиціонери змогли домовитися з 8 партіями, а Кличко так і не захотів.

Яценюк, як і раніше, не впевнений у майбутній коаліції з Кличком

Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк згоден із думкою, що демократична більшість у Верховній Раді досі під питанням.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу" з нагоди підписання угоди про створення коаліції в майбутньому парламенті з партією "Свобода", повідомляє Українська правда.

"Ця угода неймовірно важлива, тому що вона дає відповідь на питання: хто в наступному парламенті? Для того, щоб ми всі разом перемогли, треба часто-густо забути про те, що ти маєш якісь особисті інтереси", - зазначив він.

"Ми ретельно працювали над цією угодою, ми, звичайно, запрошували інші політичні сили, і ця угода, вона є конкретним планом дій", - додав Яценюк.

При цьому він уточнив, що вони мають "готові конкретні закони, які потрібно буде ухвалювати".

"Ми дали відповідь на питання, що буде робити демократична більшість у парламенті. Не всі до нас приєдналися", - зазначив політик.

При цьому на зауваження журналіста, що, враховуючи, що лідер "УДАРу" Віталій Кличко не підписав документа про майбутню коаліцію, демократична більшість перебуває під питанням, Яценюк сказав: "І це дуже прикро, тому що якби це були перші переговори, то можна було б сказати, що ми не так домовляємося, як треба. Але нам удалося домовитися з 8 партіями. Нам, на жаль, не вдалося отримати підпис партії "УДАР" Віталія Кличка".

Нагадаємо, 14 жовтня "УДАР" зняв із реєстрації 32 кандидатів у мажоритарних округах: 26 - на користь кандидатів від "Батьківщини", решту - на користь інших рейтингових представників опозиції-мажоритарників.

"Батьківщина" ж зняла лише 8 кандидатів із 22 округів, які було визначено за результатами спільного соціологічного дослідження та за оцінкою перспектив кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram