ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Гриценко: домовлятися з Кличком непросто

Політик говорить, що лідер "УДАРу" постійно змінює свою позицію.

Гриценко: домовлятися з Кличком непросто
Фото: http://dokument.pp.ua

Один із лідерів Об'єднаної опозиції, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що вести переговори з лідером "УДАРу" Віталієм Кличком було складно через те, що він постійно змінював свою позицію.

"У пресі переважають крайні оцінки - або все, або нічого. Я сам - максималіст за характером і хотів би, щоб ми досягли повного узгодження позицій. Бажано не на рубежі 15 жовтня, а ще за півроку до виборів. Але переговори - це люди. Відверто скажу - з Віталієм Кличком дуже непросто домовлятися. У мене багатий досвід щодо цього", - сказав він в інтерв'ю "Главкому".

Домовитися потрібно ще на березі і, наголошую, зробити це публічно. Кличко не раз заявляв, що найкраща домовленість - це міцне чоловіче рукостискання, а потім не раз зраджував і не виконував своїх обіцянок.

— Анатолій Гриценко, Об'єднана опозиція

Гриценко зазначив, що кожна нова зустріч із Кличком - це нова позиція, попередні домовленості не фіксуються.

"Думаю, що Віталій, набивши шишок, коли-небудь таки навчиться вести переговори конструктивно і виконувати те, про що домовилися. Але за будь-яких умов, те, що разом дві політичні сили зняли понад п'ятдесят кандидатів, - посилює позиції тих, хто залишився. Суспільство має сприймати це як плюс і успіх. Далі буде більше успіхів", - вважає політик.

Нагадаємо, один із лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк надіслав лист лідеру партії "УДАР" Віталію Кличку, в якому закликає 19 жовтня разом із ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписати політичну угоду про коаліцію в новому парламенті.

Учора Кличко заявив, що "УДАР" має намір створити коаліцію з демократичними силами в парламенті вже після виборів.

Сьогодні Об'єднана опозиція і ВО "Свобода" підписали угоду про створення коаліції в новому парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram