ГоловнаПолітика

Турчинов пробачив Кличкові - він "політик-початківець"

Заступник голови "Батьківщини" попросив про поблажливість до лідера "УДАРу".

Турчинов пробачив Кличкові - він "політик-початківець"
Фото: byut.com.ua

Заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов пояснив відмову лідера партії "УДАР" Віталія Кличка підписати угоду про коаліцію відсутністю досвіду в політиці.

Про це він заявив журналістам по завершенні процедури підписання угоди про створення коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті, повідомляє Тиждень.ua.

"Я це (непідписання) списую на те, що це політики-початківці", - заявив Турчинов.

"Коли Віталій сказав, що не хоче брати участь у розподілі портфелів, посад і т. ін., я коректно попросив його, щоб він хоча б прочитав цю угоду і подивився, що ні слова про якісь посади там немає. Зате йдеться про певні базові речі, які оминути неможливо", - сказав він.

За словами Турчинова, незважаючи на запрошення представників "УДАРу" на підписання угоди, ніхто з них не з'явився, і підписантам угоди нічого не пояснили.

Як мені здається, Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів

— Олег Тягнибок, лідер партії "Свобода"

"Але я попросив своїх колег коментувати ситуацію максимально коректно, оскільки ми розуміємо, що це молода політична сила, можливо, їм потрібно більше часу, щоб ухвалити рішення", - зазначив він.

Окрім того, Турчинов повідомив, що спочатку "Батьківщина" й "УДАР" домовлялися про узгодження кандидатур у 200 округах, проте потім їхня кількість скорочувалася до 100, 90, 80 тощо через відсутність порозуміння між сторонами.

Також Турчинов наголосив, що про рішення "УДАРу" відкликати своїх мажоритарників він і його партійці дізналися зі ЗМІ.

Нагадаємо, представники Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та ВО "Свобода" сьогодні підписали угоду про створення коаліції демократичних сил у наступному парламенті.

Об'єднана опозиція наполегливо запрошувала партію "УДАР" приєднатися до угоди, а після відмови Кличка виступила з різкою заявою, звинувативши "УДАР" у "союзництві" з Партією регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram