ГоловнаПолітика

Колесніченко просить Азарова не штрафувати підприємства через закон про мови

Відповідно до закону, виробники повинні маркувати свою продукцію двома мовами.

Колесніченко просить Азарова не штрафувати підприємства через закон про мови
Вадим Колесниченко
Фото: Макс Левин

Нардеп від Партії регіонів, співавтор закону про мови Вадим Колесніченко надіслав листа прем'єрові Миколі Азарову з проханням не штрафувати виробників товарів, які не встигли промаркувати свою продукцію регіональною мовою.

Лист оприлюднила "Українська правда".

Як наголошено в документі, одна з норм закону про мови зобов'язує всіх виробників товарів на території України здійснювати маркування, готувати інструкції двома мовами: українською (обов'язково) і однією з регіональних мов або мов меншин (на вибір виробника, без прив'язки до території) .

"Водночас до 40% компаній уже випустили великі партії товарів, які не відповідають установленим вимогам до маркування (написи на товарі) та інструкцій, промислові лінії складно переобладнати у стислі терміни згідно з новими вимогами законодавства", - зазначає Колесніченко.

Нардеп зауважує, що органи контролю вже почали перевірку виконання цієї норми і можуть штрафувати підприємства.

"Прошу Вас, шановний Миколо Яновичу, розглянути можливість ухвалення доручення Кабміну для центральних органів виконавчої влади щодо незастосування штрафних санкцій до виробників", - зазначає Колесніченко.

Нагадаємо, раніше представники пивної та кондитерської галузей різко розкритикували закон про мови через те, що тепер маркування їхньої продукції слід робити не тільки державною, а й регіональною мовами.

Фото: pravda.com.ua
Фото: pravda.com.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram