ГоловнаПолітика

Кваснєвський розповів, що затримує розвиток України

Екс-президент Польщі вважає, що Україна потрібна Євросоюзу.

Кваснєвський розповів, що затримує розвиток України
Фото: litoslav.blogspot.com

Екс-президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що Євросоюз зацікавлений у співпраці з Україною як з огляду на її економічний потенціал, так і з історичного погляду.

"Навіщо нам Україна в ЄС - відповідь очевидна. Це країна з майже 50 млн. населення, яка має стратегічне значення, володіє значним економічним потенціалом", - зазначив він в інтерв'ю "Коментарям".

Кваснєвський також наголосив на історичному значенні еліти.

"Ця країна також може похвалитися молодою, добре освіченою елітою. Я переконаний, що з погляду ринку Україна потрібна Європі. Ніхто також не може сумніватися в європейських коренях цієї країни. Це християнська держава, яка відіграла важливу роль в історії Європи", - вважає він.

Однак, за словами політика, йому "прикро за українські політичні еліти, за всі українські уряди без винятку, тому що вони вели політику конфлікту, а не пошуку компромісу".

"Ці слабкості і затримують розвиток України", - зауважив Кваснєвський.

Нагадаємо, 6 червня Європарламент делегував як наглядову місію на розгляд касації у справі Тимошенко колишнього президента Польщі Александра Кваснєвського й екс-президента Європарламенту Патріка Кокса.

2 жовтня Європарламент призупинив на час парламентських виборів роботу Кваснєвського та Кокса в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram