ГоловнаПолітика

Захист Луценка подав до суду на Менську колонію

Тюремники обмежують кількість побачень і порушують їх конфіденційність.

Захист Луценка подав до суду на Менську колонію
Алексей Баганец
Фото: ukrgazeta.com

Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка подали до суду скаргу на дії адміністрації Менської виправної колонії, заявивши про порушення порядку надання побачень і вимог конфіденційності.

Як повідомив адвокат Луценка Олексій Баганець, позов подано до Чернігівського окружного адміністративного суду, передає прес-служба "Народної Самооборони".

"Ми подали позов до Чернігівського окружного адміністративного суду. Суддя в Чернігові призначив розгляд нашого позову на 29 або 30 жовтня", - повідомив адвокат.

Захист екс-міністра вважає, що адміністрація колонії незаконно обмежує кількість побачень Луценка, а також не забезпечує конфіденційність його зустрічей з адвокатами.

За словами Баганця, Луценко має право на зустрічі з адвокатами як у справі, за якою є засудженим, так і у справі, вирок за якою ще не набув чинності.

Нагадаємо, раніше Луценко заявляв про порушення його права на телефонні розмови.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва визнав Луценка винуватим у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Крім того, 17 серпня Печерський районний суд Києва визнав Луценка винуватим у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія Давиденка та засудив його до двох років обмеження волі. 31 серпня Юрія Луценка етапували в Менську колонію в Чернігівській області для відбування покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram