ГоловнаПолітика

Герман попросила не диктувати Україні, що робити з пропагандою гомосексуалізму

На думку політика, українці - древня нація з власними стандартами.

Герман попросила не диктувати Україні, що робити з пропагандою гомосексуалізму
Фото: Макс Левин

Партія регіонів шукатиме компромісу в питанні ухвалення закону про протидію пропаганді гомосексуалізму.

Про це повідомила в прес-центрі партії його офіційний керівник, радниця Президента Ганна Герман.

Вона зазначила, що в цьому питанні ПР завжди дотримуватиметься того стандарту, який їй диктує інтерес українського народу.

"І цей стандарт не буде нам диктувати ніхто. А буде диктувати наш народ, наші люди", - наголосила політик.

"Межигір\'я" викликає в Герман непристойні думки про Тимошенко і Лазаренка

"Ми дуже звикли до чужих стандартів - я не кажу тут тільки про цю проблему... Я кажу про стандарти. Про те, що ми - древня нація, давній народ, і ми маємо право мати власні стандарти, власні традиції, власну мораль і вміти її відстоювати і захищати", - заявила Герман.

Не потрібно сприймати цей законопроект як суцільний негатив, спрямований на заборону, в тому числі на заборону вільно висловлюватися в мистецтві. Більш ніж 90% українського суспільства виступають проти пропаганди гомосексуалізму, особливо ті люди, в сім\'ях яких є маленькі діти і які хочуть їх захистити. Крім того, церкви всіх конфесій в Україні проти пропаганди гомосексуалізму, до противників належить і християнська Європа.

— Лілія Григорович, народний депутат від НУ-НС

"Безумовно, ми не можемо не враховувати світових стандартів. Ми будемо шукати компромісів, ми будемо шукати гармонію зі світовими стандартами", - зазначила політик.

"Але українці мають право на власні стандарти. І, може, прийде час, коли Європа буде прислухатися до українських стандартів, а не ми до їхніх", - резюмувала радниця Президента.

Як відомо, Верховна Рада 2 жовтня проголосували в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ чи використання теле-та радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram