ГоловнаПолітика

Янукович похвалив Ахметова за залучення інвестицій

Французька компанія вкладе в Україну близько 100 млн євро.

Янукович похвалив Ахметова за залучення інвестицій
Фото: EPA/UPG

Президент Віктор Янукович відзначив внесок корпорації СКМ Ріната Ахметова у залученні інвестицій в економіку країни та модернізацію металургійної галузі.

Про це він сказав під час церемонії закладки першого каменя нової повітророздільної установки на Єнакіївському металургійному заводі, що входить у копорацію Ахметова, передає УНН. На церемонії, зокрема, був Ахметов.

"СКМ, яка є замовником цього проекту, є одним з лідерів металургійного виробництва, і після закінчення цього будівництва вона одержить необхідний газ за цінами близько на 25% нижчими від існуючих. Бо це підприємство застосовуватиме зовсім нові енергозберігаючі технології. Є стратегічний зв'язок між інвестором і замовником", - підкреслив Янукович.

Також він додав, що такий проект реалізується в Україні вперше, і від успішності його реалізації багато чого залежатиме в перспективі.

Нагадаємо, будівництво установки здійснюється в рамках довгострокового контракту про постачання технічних газів, підписаного між "Метінвестом" і французькою Air Liquide 2011 року.

Загальний обсяг інвестицій в проект становитиме близько 130 млн євро, зокрема, інвестиції "Метінвесту" становитимуть близько 30 млн євро.

Обсяг вкладень Air Liquide буде профінансовано спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram