ГоловнаПолітика

Могильов обіцяє зробити кримськотатарську мову регіональною

Прем'єр Криму пояснив, що закон зміцнює позиції мов нацменшин у регіонах.

Могильов обіцяє зробити кримськотатарську мову регіональною
Фото: Макс Левин

Кримськотатарська мова отримає статус регіональної.

Про це прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов заявив в інтерв'ю Турецькому державному телебаченню TRT. За словами Могильова, це питання докладно обговорювали під час зустрічі з міністром закордонних справ Турецької Республіки Ахметом Давутоглу, повідомляють "Крымские новости".

"У нас в Україні ухвалено закон про мовну політику, і ми (з Давутоглу - Ред.) обговорювали питання, чи буде надано в Криму кримськотатарській мові статус регіональної", - сказав Могильов.

Він пояснив, що закон зміцнює позиції мов національних меншин у регіонах, де частка носіїв таких мов у загальній масі населення становить 10%.

"Річ у тім, що кримських татар у нас в Криму більш ніж 10%. Тобто ми будемо ухвалювати рішення про надання статусу регіональної кримськотатарській мові", - заявив прем'єр-міністр АРК.

Нагадаємо, 25 вересня Радмін Криму затвердив план заходів для виконання Закону України "Про засади державної мовної політики". За словами глави Радміну Криму Анатолія Могильова, рішення про реалізацію пунктів плану, затвердження регіональних мов, а також про фінансування ухвалюватимуть після отримання статистичних даних про етнічний склад населених пунктів автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram