ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція звинуватила "УДАР" у "союзництві" з ПР

"Наша дружня простягнута рука зависла в повітрі", - вважають опозиціонери.

Об'єднана опозиція вважає відмову партії "УДАР" підписати угоду про створення коаліції до виборів кроком на користь Партії регіонів.

"Відмова Віталія Кличка підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті - це крок, який грає на користь Партії регіонів, це крок, який перетворює його на союзника "регіоналів", це крок, який призведе до розпорошення демократичних сил, а не до їх єднання в боротьбі з нинішнім режимом Януковича", - сказано в заяві Об'єднаної опозиції, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

У ній також наголошено, що така угода скерована на об'єднання політичних сил навколо формування демократичного і європейського курсу країни і вона не мала на меті домовитися про розподіл посад.

"Зараз уже стало зрозуміло, чому партія "УДАР Віталія Кличка" ще до початку виборів зірвала процес узгодження спільних дій демократичних сил. А потім минулого тижня в односторонньому порядку вийшла з переговорів з Об'єднаною опозицією про формування єдиного списку мажоритарних кандидатів і без будь-яких консультацій з партнерами оприлюднила своє рішення, яке дає можливість Партії регіонів додатково отримати кілька десятків депутатських мандатів", - наголошено в заяві.

Політсила звинувачує Кличка в переслідуванні власних "меркантильних інтересів".

"Сьогодні наша дружня простягнута рука зависла в повітрі, проте ми переконані, що рано чи пізно, в повному складі або в складі лише тих, хто встояв під тиском влади, фракція Віталія Кличка приєднається до демократичних сил у парламенті", - наголошують опозиціонери.

Нагадаємо, 16 жовтня голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до партії "УДАР" із закликом підписати ще до виборів угоду про створення демократичної коаліції в новій Верховній Раді. Яценюк закликав "УДАР" визначитися з відповіддю до 19 жовтня.

Зі свого боку, вчора Кличко заявив, що отримав інформацію про пропозицію Яценюка тільки під час поїздки і ще не ознайомився з нею.

Сьогодні Кличко заявив, що партія "УДАР" пропонує підписати угоду про коаліцію з Об'єднаною опозицією після проведення виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram