ГоловнаПолітика

Москаль зрозумів, що Рада дозволила подвійне громадянство

Штрафи за можливість мати кілька паспортів будуть невеликими.

Москаль зрозумів, що Рада дозволила подвійне громадянство
Фото: http://glavcom.ua

Верховна Рада України фактично узаконила подвійне громадянство.

Про це заявив народний депутат від фракції НУ-НС Геннадій Москаль.

Зокрема, він зазначив, що парламент ухвалив і подав на підпис Президенту закон, яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема, доповнила статті про неповідомлення про отримання іноземного громадянства (підданства).

"Законом визначено, що неподання або несвоєчасне подання повнолітнім громадянином України, який добровільно отримав іноземне громадянство, заяви про це та копії документа, що підтверджує отримання ним іноземного громадянства, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн )", - зазначив Москаль.

За його словами, ті самі дії, вчинені службовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування, тягнуть за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Таким чином, за словами нардепа, згідно з Конституцією України, "громадянин двічі не може бути притягнений до юридичної відповідальності за одне і те саме правопорушення. Це означає: якщо раз оштрафували, то можете далі ходити з двома іноземними паспортами, оскільки штраф легалізує другий паспорт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram