ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кабмін оголосив Західній Україні "холодомор" за підтримку патріотів, - мер Тернополя

"Нафтогаз" не підписує документів на ліміти газу місцевим тепломережам.

Кабмін оголосив Західній Україні "холодомор" за підтримку патріотів, - мер Тернополя
Фото: focus.ua

Міський голова Тернополя Сергій Надал звинуватив центральну владу в спробі зірвати опалювальний сезон у містах Західної України.

Зокрема, він заявив, що в місті вчасно не почали опалювати дитсадки, школи, лікарні і житловий фонд, оскільки Тернопіль, як і інші міста Західної України, не отримав лімітів на газ.

"Сьогодні ми - мешканці Західної України - стараннями влади опинилися в критичній ситуації. Центральна влада оголошує на нашій території "холодомор". Уряд подає газ в міста Західної України в ручному режимі. У такій ситуації опинилися Тернопіль, Львів, Хмельницький, Рівне, Івано-Франківськ. "Нафтогаз" не підписує документів на ліміти газу місцевим тепломережам і, незважаючи на нашу готовність розпочати опалювальний сезон ще на початку тижня, ми цього зробити не змогли", - констатував Надал.

Він вважає, що така ситуація зумовлена низьким рівнем підтримки в цих містах партії влади.

"Це очевидна помста Кабміну за політичну позицію жителів Західної України. І тепер через те, що центральною владою були порушені терміни підписання документів на ліміти газу для міста, початок опалювального сезону зірвано", - наголосив Надал.

Водночас він додав, що, незважаючи на проблеми з лімітами газу, сьогодні вранці в Тернополі почали обігрівати заклади освіти та медицини.

Нагадаємо, вчора у Львівській міськраді заявили про те, що Держказначейство не переказує коштів на рахунки міської ради. Зокрема, місто не отримує грошей на сфери охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, а також на проведення поточних ремонтів та благоустрою ЖКГ Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram