ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Раду і далі проходять п'ять партій

Партія "Україна - Вперед!" отримала 2,9% підтримки українців.

У Раду і далі проходять п'ять партій
Фото: Макс Левин

Партія регіонів і далі лідирує серед інших політичних сил в електоральних уподобаннях українців напередодні виборів у Верховну Раду; боротьба за друге місце може розгорнутися між Об'єднаною опозицією "Батьківщина" і партією "УДАР".

Це випливає з результатів загальноукраїнського соціологічного дослідження, яке провів Центр соціальних і маркетингових досліджень "СОЦІС" із 9 по 15 жовтня, повідомляє Корреспондент.

Згідно з даними опитування, за ПР проголосує 31,8% респондентів (серед тих, хто піде на вибори і визначився зі своїм вибором). Об'єднана опозиція "Батьківщина" може розраховувати на 22,1% підтримки виборців, партія "УДАР" - на 19,5%.

За КПУ мають намір віддати свій голос 12,9% українців.

ВО "Свобода" отримує підтримку 6,5% виборців.

Не долає 5%-й бар'єр партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!" (2,9%).

Усі ті, хто розділять нашу програму. Я впевнений, що і "УДАР" з нами поділяє багато позицій, і сьогодні у виборчому процесі їхня програма збігається з нашою, це раз. І я впевнений, що комуністи нас підтримають.

— Григорій Смітюх, народний депутат від Партії регіонів

Решта партій порівняно з політичними силами-лідерами мають значно меншу електоральну підтримку з боку населення.

За даними опитування, менше ніж за два тижні до дня виборів близько 25% виборців заявляють, що не знають, за кого голосуватимуть і чи прийдуть на виборчі дільниці 28 жовтня.

Водночас близько 60% виборців точно впевнені (готові), що візьмуть участь у голосуванні.

Дослідження проводили з 9 по 15 жовтня по всій території України методом особистого інтерв'ю. У всіх областях України було опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки становить 2,2%.

Нагадаємо, що з 18 жовтня в Україні, згідно із законодавством, заборонено публікувати результати соціологічних опитувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram