ГоловнаПолітика

Папа Римський підтримав РПЦ у справі Pussy Riot

Бенедикт XVI висловив подив у зв'язку з реакцією ЗМІ на події в храмі Христа Спасителя.

Папа Римський підтримав РПЦ у справі Pussy Riot
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Бенедикт XVI висловив солідарність із позицією Російської православної церкви у справі Pussy Riot, пов'язаній з "актом вандалізму" в храмі Христа Спасителя.

Про це він заявив митрополиту Волоколамському Іларіонові у Ватикані, повідомляє прес-служба РПЦ.

Папа Римський також висловив подив у зв'язку з реакцією низки ЗМІ на події навколо храму Христа Спасителя. При цьому в повідомленні РПЦ не уточнюється, про які ЗМІ йшлося в заяві Бенедикта XVI.

За словами Іларіона, під час зустрічі обговорювали також захист християнського населення в країнах Близького Сходу й інших державах, де воно зазнає дискримінації та переслідувань.

Зазначимо, що офіційно Ватикан ніяк не коментував ситуацію навколо Pussy Riot. Ба більше, прес-служба Святого Престолу, яка висвітлювала зустрічі Папи Римського з учасниками синоду єпископів Римсько-католицької церкви (Іларіон виступив там із вітальним словом), не згадала у своїх інформаційних бюлетенях про бесіду представника РПЦ із Бенедиктом.

Нагадаємо також, раніше Російська православна церква попросила Мосміськсуд зважити на можливе розкаяння учасниць гурту Pussy Riot. Однак адвокати учасниць гурту заявили, що дівчата не розкаються, оскільки не вважають себе винуватими.

Учасниць Pussy Riot Толоконникову й Альохіну засуджено до двох років колонії за звинуваченням у хуліганстві за акцію в храмі Христа Спасителя в лютому 2012 року. Разом з ними у справі проходила ще одна учасниця Pussy Riot - Катерина Самуцевич, але її звільнили за касацією 10 жовтня. Суд замінив реальний термін Самуцевич на умовний, визнавши, що її затримали перш, ніж вона встигла скоїти в храмі образливі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram