ГоловнаПолітика

Медведчук розповів про методи боротьби з корупцією

Екс-голова АП пропонує ввести "презумпцію вини"

Медведчук розповів про методи боротьби з корупцією

Медведчук розповів про методи боротьби з корупцією

Екс-голова Адміністрації Президента Леоніда Кучми Віктор Медведчук представив своє бачення методів боротьби з корупцією.

Правові основи, на яких має будуватися політика протидії корупції, він описав у статті, опублікованій у газеті "Комсомольська правда в Україні".

Так, Медведчук пропонує розширити саме поняття корупції.

"Відповідно до концепції, розробленої експертами та юристами громадського руху "Український вибір", передбачено, що до категорії корупційних зараховуватимуть такі дії, як лобізм законопроектів, що суперечать суспільним інтересам, передачу карток для голосування, перехід між фракціями за винагороду, використання службового становища для уникнення відповідальності, участь чиновників у рейдерських захопленнях", - йдеться в матеріалі.

Крім того, він ратує за введення "презумпції вини у вчиненні корупційного діяння" для всіх чиновників, політиків і посадових осіб приватних кампаній.

"Усі незадекларовані надходження вважаються незаконними, поки не доведено протилежне, - пише Медведчук. - Нехай самі доводять свою невинність із приводу висунутих на їхню адресу звинувачень. Цей принцип, звісно, вимагає закріплення на конституційному рівні, але й ситуація з корупцією в нашій країні в прямому сенсі надзвичайна".

Також екс-глава АП додав, що в реалізації цієї концепції не варто розраховувати на підтримку української влади.

"Зайвим буде говорити і про те, що в цій справі громадський рух "Український вибір" НЕ розраховує на сприяння Верховної Ради та інших органів державної влади. Перемогти корупцію може і повинен тільки народ. Інакше це називається не боротьба, а передвиборна програма", - резюмував Медведчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram