ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Азаров: вибори не повинні спричинити розкол країни

Прем'єр заявив, що влада максимально налаштована на співпрацю.

Азаров: вибори не повинні спричинити розкол країни
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що парламентські вибори мають бути спрямовані на розвиток держави, а не на її занепад і розкол.

"Ми чудово розуміємо, що всі очікують від нашої держави максимально демократичних і прозорих виборів. Але передусім у цьому зацікавлені ми самі. Безперешкодний демократичний вибір громадян, боротьба політичних програм і поглядів - базові цінності для нас", - сказав він, відкриваючи сьогодні засідання Кабінету Міністрів.

На його думку, тільки влада, сформована на таких засадах, буде здатна і надалі здійснювати ті масштабні перетворення, які потрібні країні саме зараз.

"Чергові парламентські вибори в Україні мають бути спрямовані на розвиток держави, а не на її занепад і розкол. І ми зробимо все від нас залежне, щоб Україна йшла нинішнім шляхом, шляхом прогресу і розвитку", - зазначив голова уряду.

Азаров наголосив, що Президент і уряд найбільше зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли чесно і демократично.

"Ми максимально налаштовані на співпрацю. Україна відкрита для всіх спостерігачів, які мають бажання відстежувати виборчий процес. Уже зареєстровано більш ніж 1,2 тис. спостерігачів із різних країн і міжнародних організацій. Загалом же очікується, що участь у спостереженні за виборами візьмуть близько 5 тис. спостерігачів", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, Микола Азаров заявив, що Партія регіонів готова до співпраці з усіма партіями, які пройдуть у новий парламент.

Варто також зазначити, що, спілкуючись із робітниками Запорізького автомобільного заводу, прем'єр розсмішив їх заявою, що середня зарплата в Україні становить понад 3 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram