ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк дав Кличкові два дні на підписання угоди про коаліцію

ОО прагне зменшити ризики створення пропрезидентської більшості.

Яценюк дав Кличкові два дні на підписання угоди про коаліцію

Один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк направив лист лідерові партії "УДАР" Віталію Кличкові, в якому закликає 19 жовтня разом з ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписати політичну угоду про коаліцію в новому парламенті.

Про це повідомляє сайт "Фронту Змін".

Об'єднана опозиція та ВО "Свобода" попередньо запланували публічне підписання такої угоди на 19 жовтня.

"Просимо Вас до 19 жовтня 2012 року проінформувати нас про згоду партії "УДАР Віталія Кличка" урочисто і публічно підписати зазначену Угоду разом з лідерами ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", а також, у разі необхідності, висловити свої правки і зауваження до її проекту", - йдеться в листі.

Як наголошено в документі, Об'єднана опозиція переконана, що політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді необхідно підписати негайно, ще до дня виборів.

"Завчасна наявність домовленостей між демократичними силами зменшує ризики створення пропрезидентської більшості в майбутньому парламенті, яку діюча влада намагатиметься сформувати, використовуючи звичні для неї методи і засоби - тиск, підкуп і шантаж народних обранців, особливо обраних в одномандатних виборчих округах", - сказано в листі.

Нагадаємо, раніше в партії "УДАР" заявляли, що згідні на коаліцію з Об'єднаною опозицією, однак підписання угоди наразі називали невчасним.

Партія регіонів висловлює готовність співпрацювати в новій Раді з "УДАРом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram