ГоловнаПолітика

Amnesty International вимагатиме від Януковича розібратися з міліцією

Організація наголошує на поширеному та системному характері зловживань міліції в Україні.

Amnesty International вимагатиме від Януковича розібратися з міліцією
Фото: Макс Левин

Напередодні виборів ВРУ міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала  українських парламентаріїв публічно взяти на себе зобов'язання вирішити проблему зловживань працівників міліції.

Через рік після оприлюднення доповіді Amnesty International про безкарність працівників правоохоронних органів в Україні огляд програм усіх основних партій, що беруть участь у виборах, показує, що жодна з них не висунула конкретних пропозицій з розслідування та покарання міліцейської злочинності, - звернули увагу правозахисники.

Організація наголошує на поширеному та системному характері зловживань міліції в Україні, підсиленому діями прокурорів, які відмовляються розслідувати скарги на своїх колег із міліції, і закликає негайно створити незалежний і ефективний орган для розслідування порушень прав людини з боку співробітників правоохоронних органів.

А тим часом, йдеться в заяві, Amnesty International далі отримує повідомлення про катування й інші види жорстокого поводження від тих, хто потерпає від рук міліції.

Зокрема, в п'ятницю організація має намір передати в Адміністрацію Президента понад 25 тисяч підписів під закликом створити незалежний механізм розслідування зловживань міліції.

Передавання буде супроводжуватися візуальною демонстрацією того, як ув'язнених у клітці жертв міліції можна захистити за допомогою такого механізму, повідомила Amnesty International.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram