ГоловнаПолітика

Томенко: Кличко має намір домовлятися з Януковичем

У "Батьківщині" розповіли, в чому розбіжність між опозиційними силами.

Томенко: Кличко має намір домовлятися з Януковичем

Передумовою створення парламентської більшості з партією "Удар" у новому парламенті повинна стати чітка позиція "Удару" щодо необхідності зміни влади Януковича-Азарова.

Про це заявив на брифінгу один із лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко, повідомляє прес-служба Об'єднаної опозиції.

За словами Томенка, саме в цьому сьогодні існує стратегічна розбіжність між опозиційними силами.

"Батьківщина" і "Свобода" виступають за те, щоби створенням парламентської більшості відстороняти від влади політичний режим Януковича, а в партії "УДАР" є табу на прізвище Янукович: поки ще жодна людина з "УДАРу" не заявила про те, що вони хочуть усунути Януковича", - зауважив Томенко.

За його словами, із заяв "УДАРу" зрозуміло, що вони мають намір створити уряд при Януковичі.

"Це серйозна розбіжність, оскільки "Батьківщина" не має наміру працювати в жодному уряді при Януковичі. "Батьківщина" планує зробити все для того, щоб політичний режим пішов у відставку", - зазначив Томенко.

Він покликав мене до себе в кабінет,  ми з ним довго розмовляли один на один. У якийсь момент мені здалося, що я потрапив на "сходку" 1990-х років. Віктор Федорович чомусь вирішив: якщо він говоритиме на фені, то ми будемо з ним на рівних. Коли я йшов геть, то подумав: "Не дай Боже!

— Віталій Кличко, лідер партії "УДАР"

"Ми хочемо отримати від "УДАРу" чіткий сигнал: чи збираються вони в уряд замість Азарова, чи вони разом із нами мають намір захищати Україну від злочинної влади", - сказав політик.

За словами Томенка, саме через це виникли проблеми під час узгодження кандидатів у мажоритарних округах.

"Від "УДАРу" є люди, які пошепки бояться назвати прізвище "Янукович", а при згадці прізвища губернатора стають струнко", - зазначив Томенко.

Нагадаємо, раніше лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляв, що Віктора Януковича може очікувати тюрма, а в новообраній Верховній Раді обіцяв одним із перших ініціювати розгляд законопроекту про імпічмент Президента.

Як повідомляли раніше, Об'єднана опозиція "Батьківщина" на з'їзді зняла 26 кандидатів на користь партії "УДАР" і одного кандидата на користь самовисуванця.

Між тим, деякі опозиціонери відмовилися знімати свою кандидатуру на користь представників партії "УДАР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram