ГоловнаСвіт

Лукашенко вважає, що до Сталіна йому ще "топати і топати"

Президент Білорусі просить не забороняти йому пишатися радянською імперією.

Лукашенко вважає, що до Сталіна йому ще "топати і топати"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що йому ще далеко до таких політичних діячів, як Володимир Ленін і Йосип Сталін.

"Я далеко відстав від Володимира Ілліча та Йосипа Віссаріоновича. Мені до них ще топати і топати. Перед ними стояли такі завдання!" - заявив Лукашенко на прес-конференції для російських регіональних ЗМІ у вівторок у Мінську, повідомляє "Інтерфакс-Захід".

"У мене, звичайно, дещо своя оцінка, ніж у російському суспільстві, Сталіна та Леніна. Але щонайменше так до них ставитися не повинні. Це наші були керівники. Ленін створив державу, Сталін її зміцнив", - сказав Лукашенко.

"Пройде ще півстоліття, і вже нас будуть оцінювати, мене наприклад? Якщо почнуть підтримувати тенденцію, як на Заході, то я - гірше Сталіна: ходив вулицями, ловив людей, їв їх, особливо жінок. Будуть демонізувати, як Сталіна і Леніна", - з іронією додав Лукашенко.

При цьому він сказав, що європейці не критикують свою історію.

"А чому ви нам забороняєте пишатися тим, що в нас була радянська імперія?" - поставив запитання білоруський президент.

Він навів як приклад Китай. "Я багато разів бував у Китаї, на площі навпроти резиденції президента розташована усипальниця Мао Цзедуна. Вони її не знесли", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що Україна переконалася в невигідності євроінтеграційного шляху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram