ГоловнаПолітика

Львівський мер вирішив створити політичну партію

Чиновник зазначив, що партія "Самопомiч" засновуватиме свою діяльність на принципах християнської моралі.

Львівський мер вирішив створити політичну партію
Фото: Макс Левин

Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив про ініціативу створення політичної партії на базі громадської організації "Самопоміч" і заявив про початок збору підписів за створення нової партії.

Текст відповідної заяви мер Львова оприлюднив 14 жовтня на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Відчуваю, що цей крок на сьогодні є необхідним для подальшого досягнення поставленої мети - побудувати країну, в якій хочеться жити. Тому виступаю з ініціативою створення політичної партії "Самопоміч". "Самопоміч" не буде учасником парламентських виборів 2012 року. Ми на початку свого шляху в політиці і будемо поступово завойовувати довіру українців своєю працею", - підкреслює в заяві Садовий.

Він також зазначив, що партія "Самопоміч" діятиме на засадах християнської моралі, а її ідеологічним центром буде місто Львів.

"Я закликаю до співпраці всіх, хто поділяє цінності, озвучені в цій заяві. Ми починаємо збір підписів українців за створення партії "Самопоміч". Вірю, що нам вдасться зібрати достатнє коло однодумців, щоб побудувати свій український дім на своїй землі", - зазначає Садовий.

У прес-службі Львівської міської ради підтвердили, що міський голова Львова дійсно розмістив відповідну заяву на своїй сторінці у Facebook про створення політичної партії.

"Самопоміч" - це громадська організація, заснована 2004 року, яка взяла за ідеологічний зразок рух політичної, економічної та освітньої самоорганізації українців Галичини початку ХХ ст. З 2004 року понад 100 тисяч львів'ян стали активними учасниками проектів, реалізованих "Самопоміччю".

Громадська організація "Самопоміч" вважається наближеною до міського голови Львова Садового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram