ГоловнаПолітика

Азаров: "Скандал з ТВі і виїденого яйця не вартий"

За словами прем'єра, причинами відключення були господарські суперечки між керівництвом каналу та провайдерами.

Азаров: "Скандал з ТВі і виїденого яйця не вартий"
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров виключив можливість того, що ситуація з ТВi має політичний підтекст.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Місії спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі/Бюро демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ) Деймом Одрі Гловером.

"Скандал виїденого яйця не вартий. По-перше, уряд не має до цього відношення, по-друге, канал має вплив на інформаційне поле мізерний", - вважає прем'єр.

Азаров заявив, що причинами відключення ТВі були господарські суперечки між керівництвом каналу та провайдерами.

Прем'єр підкреслив, що влада в цю ситуацію не втручалася, а керівництву каналу було вигідно представити її як політичне переслідування.

Також Азаров зазначив, що в Україні працює більше за 700 каналів, і проблеми тільки у ТВі.

"І чому інші 700 каналів не порушують це питання. Ну, напевно, логічно ж, що з 700 все нормально, а з одним ні. В чому річ? І з цих 700 2/3 напевно опозиційні. І ось ці не чіпали, а чіпали тільки один", - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, 20 липня телеканал ТВі заявив про припинення його трансляції в кабельній мережі "Тріолан" в 11 містах.

14 серпня оператор кабельного телебачення "ДонСатТБ" заявив про припинення трансляції в своїх мережах програм телеканалу ТВі.

Об'єднана опозиція попросила Нацраду з телебачення і радіомовлення перевірити законність припинення трансляції ТВі в низці регіонів, заявляючи про те, що 24 провайдери без жодних законних підстав припинили ретрансляцію каналу ТВі у своїх кабельних мережах.

17 вересня Президент Віктор Янукович доручив Нацраді з телебачення терміново розібратися з відключенням трансляції телеканалу ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram