ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Азаров: завершено встановлення веб-камер на виборчих дільницях на виборах Ради

За словами прем'єра це було технічно складно і витратно.

Азаров: завершено встановлення веб-камер на виборчих дільницях на виборах Ради
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про завершення встановлення веб-камер на виборчих дільницях на виборах до Верховної Ради.

Про це він сказав під час зустрічі з главою мисії спостереження за виборами Організації з безпеки і співробітництва в Європі/Бюро демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ) Деймом Одрі Гловером.

"Ми завершили встановлення веб-камер на 34 тис. ділянок. Це було технічно складно і витратно", - повідомив прем'єр.

Азаров зазначив, що метою встановлення веб-камер було надання можливості громадянам спостерігати за виборами.

Прем'єр розповів, що камери направлені на урни і дають чітке зображення того, як виборці кидають бюлетені, а також - на столи реєстрації, щоб оцінити, скільки бюлетенів було отримано.

Також Азаров підкреслив, що це його перша зустріч з міжнародними спостерігачами.

"Уряд готовий сприяти роботі спостерігачів в межах своєї компетенціі. Ми очікуємо близько 5 тис. спостерігачів на виборах Ради", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, що народні депутати більшістю підтримали законопроект, який передбачає відеоспостереження під час парламентських виборів в жовтні цього року. На закупівлю та встановлення відеокамер виділили з держбюджету майже один мільярд гривень. Крім того, переможцем конкурсу став єдиний учасник - російська компанія, яка працювала над відеофіксацією на виборах президента Росії в березні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram