ГоловнаПолітика

Київська "Батьківщина" обурилася кандидатурами "УДАРу"

Ляпіну і Терьохіна хочуть замінити зрадниками та корупціонерами, вважають столичні "б'ютівці".

Київська "Батьківщина" обурилася кандидатурами "УДАРу"

Київська "Батьківщина" заявила про свою категоричну незгоду з пропозицією партії "УДАР" до Об'єднаної опозиції зняти низку кандидатів у столиці на свою користь.

Про це йдеться в заяві прес-служби міськорганізації.

Столична організація "Батьківщини" вважає сьогоднішні дії партії Кличка спрямованими на зрив процесу об'єднання опозиційних сил і сприяння провладним кандидатам.

"УДАР" пропонує зняти по Києву 7 кандидатів від Об'єднаної опозиції, тоді як сам "УДАР" милостиво погодився зняти лише двох. І це після того, як затвердження кандидатів по Києву було результатом кропіткого підбору та широкого обговорення серед членів Об'єднаної опозиції", - йдеться в заяві.

У київській парторганізації стверджують, що соціологічні дослідження підтверджують перевагу "Батьківщини".

"За таких обставин зняття кандидатів лише дезорієнтує виборців і стане підмогою тим, хто купує собі голоси", - заявляють у партії.

Столичний осередок партії заявляє, що, незважаючи на будь-які "намальовані" для мажоритарників рейтинги, Об'єднана опозиція не має права підтримувати кандидатів, які є ставлениками Партії регіонів.

Зазначають, що по 211-му округу пропонують зняти Сергія Терьохіна на користь Миколи Бабенка, який є чинним депутатом Київської обласної ради від "УДАРу" і входить у неформальну коаліцію з Партією регіонів.

У партії також обурені, що по 216-му округу пропонують зняти Ксенію Ляпіну на користь "депутата-тушки" Олексія Давиденка.

"Пройшовши в Київську міськраду за списком "Батьківщини", Давиденко вийшов зі складу фракції, тільки-но Тимошенко залишила посаду прем'єр-міністра", - нагадує партія.

"УДАР" пропонує нам зняти кандидатів, які мають реальні шанси перемогти на виборах, на користь зрадників і корупціонерів, які, до того ж, програють навіть із додатковими голосами. У разі реалізації запропонованого плану "Батьківщину" буде усунено з політичного життя Києва", - йдеться в заяві міської "Батьківщини".

"Неузгоджена з опозицією заява "УДАРу" виглядає як ультиматум. Вони зняли двох свідомо програшних кандидатів і заявляють нам про те, що в разі відмови знімати своїх ми будемо виглядати в очах виборців зрадниками національних інтересів. Вони усвідомлюють, що "Батьківщина" відмовиться, оскільки не може зрадити своїх виборців і пропонувати їм голосувати за "тушок". По суті, заява Кличка - це спосіб зірвати об'єднання опозиційних сил, підвищити свій рейтинг і зняти з себе політичну відповідальність", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, "УДАР" зняв із виборів 26 кандидатів на користь Об'єднаної опозиції і запропонував їй зняти 22 кандидатів на користь партії Кличка.

Серед кандидатів, яких "УДАР" пропонує зняти в Києві, - Ляпіна, Сергій Терьохін, Олександр Бригінець, Юрій Ганущак, Олександр Чорноволенко, Леонід Ємець і Дмитро Андрієвський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram