ГоловнаПолітика

Клінтон написала Тимошенко листа

Позиція США залишається незмінною - екс-прем'єра повинні негайно звільнити.

Клінтон написала Тимошенко листа
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Гілларі Клінтон у листі до Юлії Тимошенко висловила їй свою підтримку.

Текст листа цитує сайт "Батьківщини".

"Наша позиція залишається незмінною: Вас повинні негайно і беззастережно звільнити, так само як і інших колишніх членів Вашого уряду. Дуже шкода, що політично мотивовані переслідування підривають прогрес демократії, до якого прагнуть українці, а також відносини зі Сполученими Штатами", - заявила Клінтон .

Лист було надіслано в день річниці винесення вироку Тимошенко у "газовій справі" (11 жовтня 2011 року).

"Сполучені Штати продовжує турбувати судовий процес над Вами і Ваше осудження. Я особисто висловлювала стурбованість із цього приводу Президенту Януковичу й іншим українським чиновникам", - зауважила Клінтон.

"Я продовжую уважно стежити за Вашою справою, тому мені було приємно особисто отримати інформацію від Вашої доньки Євгенії під час її візиту до Вашингтона раніше в цьому році", - додала вона.

Клінтон також зазначила, що Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичні устремління українського народу й уважно спостерігають за ситуацією з наближенням парламентських виборів 28 жовтня.

"Мої візити в Україну переконали мене, що Ваш народ прагне до сучасної та процвітаючої демократії, в якій його права поважають, а голоси чують. Будь ласка, будьте впевнені, що Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні на шляху досягнення цієї гідної мети", - написала вона.

Нагадаємо, раніше в цьому місяці колишній державний секретар США Кондоліза Райс передала Тимошенко лист, в якому висловила їй підтримку і заявила, що молиться за її звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram