ГоловнаПолітика

Азаров дорікнув опозиції небажанням працювати над законом про мови

Прем'єр запевняє, що влада була готова до діалогу, але у відповідь отримала лише агресію.

Азаров дорікнув опозиції небажанням працювати над законом про мови
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров звинуватив опозицію в тому, що вона не хотіла працювати над законом про мови, щоб досягти компромісу.

Про це він сказав в інтерв'ю Миколаївській обласній державній телерадіокомпанії.

"Не було простих пропозицій про те, що ви, наприклад, пропустили таке й таке. Давайте подивимося, що ми упустили. Ось ви неправильно заклали те і те. Давайте сядемо, подивимося, ми готові до діалогу. Ні, у відповідь агресія, заяви про відставку, імпічмент, революції. Про що завгодно, тільки б не працювати", - заявив Азаров.

З 10 серпня закон діє по всій території України. І якщо хоч один обласний панок спробує не виконати норму закону - а ми там все передбачили - посадові особи будуть притягуватися до відповідальності: від адміністративної до кримінальної

— Вадим Колесніченко, співавтор закону про мови

Прем'єр вкотре заявив, що закон не утискає українську мову.

"Я скажу відверто: закон не містить жодних дискримінаційних норм стосовно державної мови, він дає можливість розвитку всіх абсолютно мов, якими говорить багатонаціональний народ України", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, напередодні Азаров заявив, що закон про мови не буде скасовано, але в нього можуть вноситися зміни, пов'язані з технічним забезпеченням роботи закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram