ГоловнаПолітика

До ЄСПЛ надійшло 10,4 тис. скарг проти України

Основними приводами скарг є затягування з виконанням судових рішень.

До ЄСПЛ надійшло 10,4 тис. скарг проти України
Фото: minjust.gov.ua

В Європейському суді з прав людини знаходяться 10,4 тис. скарг проти України.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

"Зараз на розгляді суду знаходиться близько 10,4 тис. скарг проти України, що становить 7,5% від загальної кількості скарг в ЄСПЛ", - сказав Кульчицький.

Він повідомив, що за кількістю скарг Україна знаходиться на 5 місці після Росії, Туреччини, Італії та Румунії. Основними приводами скарг Кульчицький назвав затягування з виконанням судових рішень, а також тривалість розгляду справ в українських судах.

Уповноважений також зазначив, що скарг, що знаходяться на розгляді Європейського суду з прав людини, які стосувалися б порушення законодавства про вибори, не більше за 10.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 20 тис. євро компенсації за моральну шкоду і 8 тис. євро компенсації судових витрат 61-річному Юрію Федорченкові і 58-річній Зої Лозенко, які є особами циганської національності, за підпал їхнього будинку співробітником міліції, в результаті якого загинули 5 членів родини позивачів.

Зазначимо також, суддю за українською квотою Європейського суду з прав людини Ганну Юдковську у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко замінить Станіслав Шевчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram