ГоловнаПолітика

Якщо українці не об'єднаються 28 жовтня, наступних виборів може й не бути, - Симоненко

За словами глави КПУ, в Україні не було жодних демократичних виборів.

Якщо українці не об'єднаються 28 жовтня, наступних виборів може й не бути, - Симоненко
Фото: www.kpu.ua

На парламентських виборах-2012 українці повинні об'єднатися, щоб змінити політичну ситуацію в країні.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час запису програми на телеканалі "СІАТ" у місті Ізюм Харківської області, повідомляє ГолосUA.

За його словами, за всі роки незалежності в Україні не було жодних демократичних виборів. Він додав, що щоразу після "чергових фальсифікацій виборчих технологій і маніпуляцій громадськістю" політична та економічна ситуація в Україні тільки погіршувалася.

"Щойно настають вибори, починаються обіцянки і навіть спостерігаються невеликі прибавки до пенсій і зарплат. Але щойно вибори закінчуються, розтрати на їх проведення подвійно віддає просте населення України", - зазначив політик.

Симоненко додав, що ці вибори, як жодні інші, характеризуються використанням адміністративного ресурсу і фальсифікаціями, завдяки яким влада намагається зберегти свої місця в парламенті, уряді, судах тощо.

"Хіба можливо було в радянський час, щоб хтось вказував людині, як голосувати, погрожуючи звільненням або позбавленням зарплати. Чи можна було уявити, щоб до виборчих дільниць сходилися автобуси тих, хто готовий голосувати за потрібних кандидатів?!", - обурився лідер КПУ.

Також він визнав, що багато українців не мають наміру йти на вибори через апатію до політичних процесів в країні і не вірячи в те, що вибори щось змінять.

Проте політик упевнений, що саме на цих виборах українці повинні продемонструвати єдність і проголосувати.

"Ми повинні подумати про те, що якщо 28 жовтня проігноруємо голосування, наступних виборів може й не бути. Тому об'єднання повинне бути таким, якого не було за всі 20 років незалежності України", - підсумував Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram