ГоловнаПолітика

Яценюк вважає Тимошенко "непотоплюваною"

Політик розповів, в яких умовах утримують екс-прем'єра в лікарні.

Яценюк вважає Тимошенко "непотоплюваною"
Фото: Макс Левин

Голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк вважає, що лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відіграє важливу роль в українській політиці і так буде надалі.

"Розумієте, в чому специфіка Тимошенко, - я вважаю її непотоплюваною. Юлія Тимошенко - це фактор української політики навічно. Все. Юлія Тимошенко потрапила в українську історію. Вона стала частиною української історії і стала частиною українського майбутнього", - зазначив він в ефірі Першого національного, повідомляє "Українська правда".

"Вже вони запроторили її у в'язницю, дали їй 7 років ув'язнення. Вона не має змоги спілкуватися, вона не має можливості давати інтерв'ю, донести свою позицію... Але вона все одно впливає. Вона все одно має свою позицію. Вона таки її доносить - через листи, через адвоката. Вона все одно не просто впливає, а відіграє важливу роль. І буде відігравати", - уточнив політик.

Моє враження, що не тільки політичні мотиви стоять за справою Тимошенко, але й така проблема, що чоловіки при владі не хочуть миритися з тим, щоб жінки здобули таку саму владу й мали такий самий вплив.

— Ребекка Хармс, депутат Європарламенту

За його словами в палаті, де сидить Тимошенко, "вікна не відчиняються, через них навіть нічого не видно. Екс-прем'єр в оточенні таких приємних людей, таке враження, що вони нащадки тих, хто в 37-му розстрілював".

Яценюк також розповів, що місце для зустрічі з Тимошенко повністю прослуховується, там встановлено відеокамери та доводилося стукати по столу, щоб перешкодити наглядачам чути, про що йдеться.

"Зазвичай вмикають воду, щоб не було чути. Але того дня навіть воду відключили", - заявив він.

"Хтось любить, хтось її не любить, але її не можна не поважати. І  я бачу, що політичні опоненти її поважають", - зазначив Яценюк.

При цьому, коментуючи власний вислів під час президентської кампанії, що Тимошенко і Віктор Янукович "одне і те ж", політик заявив: "Зрозуміло, що ми були політичними конкурентами. Ми багато чого один про одного наговорили. Бо кожен хотів тоді перемогти на президентських виборах. Такі жорсткі політичні правила. Нам не вдалося тоді домовитися. Хто в цьому винен? Я як чоловік візьму на себе за це відповідальність".

Відповідаючи на зауваження, що люди вважають його не обраним політиком, а радше призначеним, Яценюк зазначив: "Це, до речі, правда. В принципі, політиком я став не так давно. Декілька років тому".

Нагадаємо, Яценюк вважає, що Партія регіонів спробує зірвати переговори між Об'єднаною опозицією і "УДАРом" з узгодження спільних мажоритарних кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram