ГоловнаПолітика

Місія ОБСЄ буде найбільшою за весь час роботи організації

Основна група спостерігачів прибуде в Україну за три дні до голосування.

Місія ОБСЄ буде найбільшою за весь час роботи організації

Місія спостерігачів ОБСЄ на парламентських виборах в Україні буде найбільшою за весь час роботи цієї організації за кордоном, повідомила віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Валбурга Габсбург Дуглас.

"Я радо повідомляю, що цього разу це буде наймасштабніша місія спостереження, яку ми взагалі організовували за весь період нашої роботи за кордоном", - заявила Габсбург Дуглас на зустрічі із заступником голови Центральної виборчої комісії Андрієм Магерою в Києві в середу, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Це свідчить про той інтерес, який ОБСЄ виявляє до України. Безумовно, цей факт пов'язаний і з тим, що Україна із січня почне головувати в ОБСЄ", - додала вона.

За її словами, для поїздки в Україну у складі місії спостереження зареєструвалося вже 60 депутатів із різних країн-учасниць ОБСЄ. Вони представлятимуть не лише ОБСЄ, а й Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламент і НАТО.

Уже найближчим часом завершиться планування роботи місії спостереження на виборах, зокрема, будуть сформовані списки груп спостерігачів, визначать ділянки, на яких вони здійснюватимуть нагляд.

Основна група спостерігачів прибуде в Україну за три дні до голосування.

"У понеділок, 29 жовтня, ми плануємо оприлюднити наш спільний звіт, який буде оцінювати проведені вибори", - зазначила Валбурга Габсбург Дуглас.

"Але вже зараз я готова поділитися позитивними враженнями. Нам дуже подобається, що ви запросили такий широкий спектр спостерігачів. Ми очікували цих виборів. І той факт, що на них запрошено надзвичайно велику кількість спостерігачів, свідчить про бажання зробити ці вибори дуже відкритими і прозорими", - додала вона.

Андрій Магера пообіцяв максимальне сприяння в реєстрації та роботі міжнародних спостерігачів.

Парламентські вибори в Україні призначено на 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram