ГоловнаПолітика

Янукович іще не читав закон про біометричні паспорти

Президент схильний підписати закон.

Янукович іще не читав закон про біометричні паспорти
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович іще не аналізував ухвалений парламентом закон про біометричні паспорти.

Про це В. Янукович заявив сьогодні на брифінгу.

Президент зауважив, що його головною метою є виконання зобов'язань України перед Радою Європи, взятих на себе під час переговорного процесу щодо лібералізації візового режиму.

Янукович наголосив, що сьогодні потрібно вирішити це питання, оскільки дуже багато бюрократії та скарг під час оформлення віз українськими громадянами.

"Ми не можемо сидіти і чогось чекати", - сказав Президент.

На запитання, чи  підписуватиме Президент закон, Янукович зазначив: "Я ще його не читав, експерти його подивляться, і після того, як ми отримаємо висновок, я зможу відповісти. Сьогодні в мене є тільки одне бажання, щоб ми виконали вимоги, і щоб ми виконали план, який затверджено щодо лібералізації візового режиму".

Він також припустив, що, можливо, українське законодавство щодо лібералізації візового режиму з ЄС, не буде прийнято з першого разу і до кінця, і виникне потреба у виправленнях.

Нагадаємо, 2 жовтня 2012 року Верховна Рада затвердила в цілому Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Цей закон, зокрема, передбачає введення електронних біометричних паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram