ГоловнаПолітика

Янукович підтримує продаж землі іноземцям

Президент апелює до загальносвітової практики.

Янукович підтримує продаж землі іноземцям
Фото: EPA/UPG

Ухвалений Верховною Радою закон дозволяє іноземцям купувати лише ті землі, на яких вони будуватимуть підприємства, і це є загальноприйнятою практикою у світі.

Про це 10 жовтня заявив Президент України Віктор Янукович, коментуючи ухвалений парламентом відповідний закон.

"Є стурбованість, що українську землю скуплять іноземці, у яких є величезні кошти. Закон це забороняє безпосередньо. Закон дозволяє іноземним компаніям і інвесторам викуповувати тільки ту землю, на якій вони будують свої підприємства. Це загальносвітова норма, яка є в світі, і вона повинна бути в Україні. Бо ми будуємо сучасну країну. А всі інші розмови навколо цього питання є безпідставними", - зазначив Президент.

Говорячи про земельну реформу в цілому, Янукович зазначив, що сьогодні поступово ухвалюватиметься ціла низка відповідних законів.

"Ми хочемо зробити сучасну систему, в центрі якої на сьогодні є земельна реформа", - сказав Глава держави.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада своїм рішенням дозволила іноземним громадянам та громадянам з іноземним капіталом купувати землю несільськогосподарського призначення.

Відповідно до закону, юридичні особи іноземних держав зможуть придбати землю з державної і комунальної власності. Землю зможуть купувати іноземні підприємства, підприємства, де є іноземні інвестиції, іноземні держави, міжнародні урядові та неурядові організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram